fbpx

Instrucțiuni de utilizare pentru Aparatul de electrostimulare EMS/TENS digital Beurer EM49

Electrostimularea musculară și beneficiile sale asupra musculaturii - Sănătate
Electrostimularea musculară și beneficiile sale asupra musculaturii
august 18, 2017
Electrostimularea musculară și beneficiile sale asupra musculaturii - Sănătate
Electrostimularea musculară și beneficiile sale asupra musculaturii
august 18, 2017

Ce este aparatul TENS/EMS digital şi ce poate
face?

Aparatul EMS/TENS digital face parte din categoria aparatelor de stimulare electrică. Cuprinde trei funcţii de bază, care pot fi utilizate în combinaţie:
1. Stimularea electrică a fasciculelor nervoase (TENS)
2. Stimularea electrică a ţesutului muscular (EMS)
3. Un efect de masaj obţinut prin semnale electrice.
Aparatul dispune de două canale independente de stimulare şi de patru electrozi aderenţi. Oferă funcţii care pot fi utilizate în diverse moduri pentru a spori senzaţia de bine, a alina durerile, a menţine starea fizică, a relaxa şi revitaliza musculatura şi a combate oboseala.
Puteţi alege un program setat în prealabil sau puteţi stabili personal un program în funcţie de necesităţile dumneavoastră. Principiul de funcţionare al aparatelor de stimulare electrică se bazează pe reproducerea impulsurilor corpului, care, prin intermediul electrozilor, sunt transmise prin piele către fibrele nervoase, respectiv musculare. Electrozii pot fi aplicaţi în multe părţi ale corpului, stimulul electric fiind nepericulos şi practic nedureros. În anumite situaţii de utilizare simţiţi doar o mâncărime sau o vibraţie uşoară.
Impulsurile electrice transmise către ţesut influenţează transmisia excitaţiilor în fibrele nervoase, în ganglioni, precum şi în grupele musculare în zona de aplicare.
De regulă, efectul stimulării electrice este vizibil abia după utilizarea repetată la intervale regulate. La nivelul muşchilor, stimularea electrică nu înlocuieşte un antrenament regulat, însă completează efectul acestuia.
Prin TENS, stimularea electrică transcutanată a nervilor, se înţelege stimularea electrică a nervilor cu acţionare prin piele. TENS este aprobată ca metodă dovedită clinic, eficientă, nemedicamentoasă
şi, în cazul utilizării corecte, fără efecte secundare pentru tratarea durerilor cauzate de anumiţi factori – chiar şi pentru autotratarea într-un mod simplu. Efectul de alinare, respectiv suprimare a durerii este obţinut, printre altele, prin suprimarea transmiterii durerii către fibrele nervoase (în cazul acesta, în special prin impulsuri de înaltă frecvenţă) şi mărirea cantităţii eliminate de endorfine produse de corp, care, prin efectul lor, reduc capacitatea de a simţi durerea în sistemul nervos central. Metoda este susţinută ştiinţific şi aprobată medical.
Semnele clinice la care metoda TENS este utilă trebuie discutate în prealabil cu medicul curant. Acesta vă va oferi şi indicaţii cu privire la folosul unui autotratament TENS.
TENS este verificat şi aprobat clinic pentru următoarele cazuri de utilizare:
• dureri de spate, în special dureri lombare şi ale coloanei vertebrale
cervicale
• dureri articulare (de exemplu, articulaţia genunchiului, articulaţia
şoldului, umăr)
• nevralgii
• dureri menstruale la femei
• dureri cauzate de răni la nivelul aparatului locomotor
• dureri în cazul problemelor circulatorii
• dureri cronice cu diverse cauze.
Stimularea electrică a musculaturii (EMS) este o metodă larg răspândită şi recunoscută pretutindeni, fiind aplicată de mulţi ani în medicina sportivă şi de reabilitare. În domeniul de sport şi fitness, EMS este utilizat, printre altele, ca o completare la exerciţiile convenţionale pentru masa musculară pentru a mări performanţa grupelor musculare şi pentru a adapta proporţiile corpului la rezultatele estetice dorite. Utilizarea metodei EMS se realizează în două direcţii. Pe de o parte se poate produce o tonifiere a musculaturii (utilizare activatoare), pe de altă parte se poate obţine şi un efect relaxant, recreativ (utilizare relaxantă).
La utilizarea activatoare se numără:
• exerciţii pentru masa musculară pentru mărirea rezistenţei şi/sau
• exerciţii pentru masa musculară pentru susţinerea tonifierii anumitor muşchi sau grupuri de muşchi pentru a obţine schimbarea dorită a proporţiilor corpului.
La utilizarea relaxantă se numără:
• relaxarea muşchilor pentru eliminarea stării de tensionare musculară
• ameliorare în cazul oboselii musculare
• accelerarea procesului de regenerare a muşchilor după un efort muscular intens (de exemplu, după un maraton).
Suplimentar, aparatul EMS/TENS digital oferă prin tehnologia de masaj integrată posibilitatea de a elimina tensiunile musculare şi combate oboseala datorită unui program asemănător unui mesaj real în ceea ce priveşte senzaţia şi efectul. În baza recomandărilor privind poziţionarea şi a tabelelor cu programe cuprinse în prezentele instrucţiuni puteţi determina într-un mod simplu şi rapid setările pentru aparat pentru a obţine utilizarea (în
funcţie de zona afectată a corpului) şi efectul dorite. Prin cele două canale reglabile separat, aparatul EMS/TENS digital oferă avantajul de a adapta în mod independent intensitatea impulsurilor pentru două zone ale corpului care trebuie tratate, de exemplu, pentru a acoperi ambele părţi ale corpului sau pentru a stimula în mod uniform suprafeţe mai mari de ţesut. Suplimentar, reglarea individuală a intensităţii fiecărui canal vă permite să trataţi două zone diferite ale corpului, economisind timp faţă de tratamentul individual succesiv.
Sursa articolului: www.beurer.ro

Lasă un răspuns